pensionsakuten

 
 
 
 
 
 
 
 

Betaltjänt från den 31/12 2017.

 
 
 
 
 
 

PPM 1 Trend - Hög risk 0-10 byten /år kommer att från den 31/12 2017 att vara en betaltjänst. Detta löper årsvis och kostar 16 kronor i månaden vilket är 192 kronor om året. Ett krav är att du prenumurerar på nyhetsbrevet / betaltjänst där det kommer att komma ett lösen för inloggning där lösenordet skickas med i nyhetsbrevet.

Prenumerationen är för år 2017 och man tecknar sig endast för detta år och ingen återbetalning görs om du väljer att avsluta innan 31/12 2017. Kommer man in under året så drar man av 16 kronor för varje nyhetsbev som gått ut år 2017.

Betalningen sker via PayPal, via doneraknappen. Börja att fylla i syfte. = trend samt belopp och sedan på fortsätt. Tänk på att betala i tid, senast den 25 i månaden.

"OBS" Du måste vara prenumurat på nyhetsbrevet för denna betaltaltjänst."OBS"

Innan du kan få kommande nyhetsbrev, lösen så måste du bekräfta din prenumeration genom att klicka på länken som skickas ut till din e-postadress. Tänk på att bekräftelsen kan hamna i din skräppost.

Här kan du prenumerera på nyhetsbrevet och du kan när som helst avregistrera prenumerationen genom att klicka på länken avsluta prenumerationen, längst ner i nyhetsbrevet.

 
 
 
 

När det gäller våra PPM-pengar så hamnar dom i AP 7 Såfa dit pengarna går om man inte gör ett aktivt val Fonden är ny för ickeväljarna, med start år 2010 i stället för den gamla premiesparfonden. Detta är premiepensionssystemets enklaste sparande och är fördelaktigt för dig som inte vill välja och heller inte vill lägga ned en massa tid på att göra egna byten i PPM-systemet. Här kan du se avkastningen för ickeväljarnas fond AP 7 Såfa Aktiefond som man har upp till 56 års ålder och som sedan successivt, automatiskt växlar upp upp för dig som har AP7 Såfa till mera värdepapper fram till pension. Det finns även andra alternativ om du inte vill ha AP7 Såfa och kanske vill säkra upp dina pengar genom att välja några av de andra statliga förvaltningsalternativen.PPM 1 Trend - Hög risk 0-10 byten /år

 

Denna aktivt förvaltade trendportfölj kan präglas av stora svängningar och rörlighet i avkastningen. Målet är att få en genomsnittlig avkastning på 16 procent årligen på sikt. Exponeringen i portföljen kan ibland innehålla väldigt smala fonder, (hög risk) i till exempel ett visst land eller på en specifik marknad. Portföljen följer som oftast trenderna på marknaderna som uppstår och kan innehålla både aktier, värdepapper. Men kan samtidigt ge en bra avkastning på sikt om man sköter sina fondbyten enligt de rekommendationer, tips som ges.

Man bör och skall beakta att all aktie och fondhandel är förenad med risk för kapitalförlust.

 
 
Fondbyte 2016-06-30   Inga byten   

Ta bort    

Köp         

Genomförda byten 2016 ( 3 )

 
Namn
Nummer
Fördelning

BlackRock Global Latin American

661066
20 %

Delphi Nordic

388298
20 %

Nordea Nya Tillväxtmarknader

167239
20 %

Evli Ryssland

889386
20 %

Odin Sverige

450981
20 %

 
 

Saknar du E -leg / Bank -ID, Mobilt Bank -ID för att kunna genomföra ett byte på pensionsmyndigheten. Här kan du beställa, eller kontrollera vid ett fel.