Gästbok

 Tänk på vad du skriver i gästboken!

 
 

Tänk på att använda ett vårdat språk när du gör dina innlägg och på att inte skriva något som andra kan ses som stötande eller kränkande.Har du frågor eller funderingar angående Pensionsakutens sida! Så kan du ställa dom via gästboken så sammanställer jag dessa nedan i mån av tid.

Hoppas ni alla respekterar denna ovanstående text

 

 

 

Fråga som inkommit?


Tänkte bara höra hur gamla Premiesparfonden gått + AP sedan 1999!, jämnfört dina portföljer


Svar; Jag gjorde mitt PPM-val år 1999,och allt drog i gång hösten år 2000. Sedan start har Premiessparfonden + Ap7 haft en uppgång på totalt cirka + - 0% = 0 kronor upp i dagsläget, 20/9 - 2010. Min totala avkastning är + cirka 75.000 kronor totalt upp, sedan start. Jag gick in och köpte när bösen stod som högst år 1999/2000, för att sedan falla fram till vändningen mars,juni 2003.Man skall då ha i beräkning att dom två första åren brydde jag mig inte!


Mvh Leif


Fråga som inkommit


När inte något byte har skett, tex fritt val, men procenten står kvar på respektive fond, ska man då ändå gå in på folksam och ändra om procenten på sin fondfördelning igen? För det ändras ju från månad till månad med några procent hit och dit!


Svar; Nej,man behöver inte gå in och ändra något. Detta behövs ej göras för att förändringarna ej är så stora räknat i procent.

Men skulle det stå; Köp enligt nedanstående och ingen fond är borttagen,då fördelar vi om procentuelt sett, för att någon fond innehåller för stor del av det tänkta kapitalet.Och behåller därmed föregående månadsval på samtliga fonder. Det kan också vara så att vi köper mer procent i någon fond. Det kan vara så att vi ligger i fyra stycken fonder och köper en till. Står det köp enligt nedanstående; Då är det byte som gäller.


T.ex. fördelningen är satt till 20 procent i fem fonder, och sedan blir fördelningen något ojämn p.g.a. att någon fond går bättre,respektive sämre. Då är det kanske läge att fördela om kapitalet för att inte ligga med för mycket pengar i en och samma fond. Tar man PPM så funkar det lite lättare!

Här loggar man in och väljer fonfördelning till vänster så kommer det upp en grå ruta som heter; Återställ till vald fördelning = Man köper då den valda fördelningen på det senaste fondbytet man hade, och behåller samtliga fonder med den valda fördelningen. Detta görs för att åter skapa balans i portföljen man har. Det måste skilja procentuelt för att detta ska kunna göras.


Mvh Leif